Kiszonki są tak mocno związane z polską kuchnią, że w naszym odczuciu jest to typowo słowiański smakołyk, nieczęsto spotykany w pozostałych rejonach świata. Jednakże
Kuchnia i przepisy
Barszcz czerwony – najsmaczniejszy na zakwasie
Trudno jest uważać, że barszcz czerwony to potrawa typowo na święta, którą spożywamy zwykle w czasie Wigilii albo ważnych rodzinnych spotkań. W rodzinach, w
Ciesz się inną kawą co dnia – o kapsułkach kompatybilnych z Nespresso
Kapsułki do Nespresso są jednymi z najstarszych na rynku. Zostały opracowane w Szwajcarii już w 1976 r. i od tego czasu stopniowo pozyskiwały kolejnych
Jak zrobić syrop cukrowy, czyli popularny dodatek do drinków i lemoniady?
Syrop cukrowy, funkcjonujący także pod nazwą simple syrup, można kupić w sklepie, ale również przygotować samodzielnie. To doskonały dodatek do alkoholowych i bezalkoholowych napojów,
Zimowa herbata rozgrzewająca na 3 sposoby
Chłodniejsze dni sprzyjają wieczorom spędzonym w domu z książką czy ulubionym serialem. Aby umilić sobie ten czas warto przygotować herbatkę rozgrzewającą. Oto kilka pomysłów
Sok z kiszonej kapusty i buraków – źródło witamin i soli mineralnych
Produkty fermentowane po okresie odsunięcia na dalszy plan powtórnie wróciły do menu Polaków. Do kapusty i buraków dołączają także inne, przedtem mniej lubiane warzywa
Kursy gotowania – nie tylko dla amatorów
Własnoręczne przyrządzanie posiłków w domu ma dużo zalet. Największą z nich jest w szczególności oszczędność pieniędzy – stołowanie się w domu bywa na ogół
Wygraj z alergią pokarmową – skorzystaj z diety z dowozem
Dbanie o racjonalne odżywianie i aktywność fizyczna to obecnie niezwykle popularne tendencje. W przebiegu chudnięcia zasadnicze znaczenie ma przede wszystkim dieta – nawet w